Celebrul bucătar turc, cunoscut sub numele de Salt Bae, a fost aspru criticat pe rețelele de socializare după ce a anunțat că oferă o reducere de 30% studenților care vin să ia masa la restaurantul său din Boston. Acesta a fost numit „nerușinat” pentru că în ciuda ofertei destul de generoase, afacerea îi va aduce în continuare profituri uriașe.
Bucătarul celebru a fost aspru criticat de oameni pe rețelele de socializare, după ce a spus că studenții ar putea beneficia de această reducere la restaurantul său din Boston, Nusr-et. Această reducere ar fi doar de fațadă pentru că o masă la restaurantul lui Salt Bae i-ar costa în continuare peste 1.000 de dolari.
Astfel, chiar și cu această reducere, studenții ar fi nevoiți să scoată din buzunar sute de dolari dacă ar dori să comande de exemplu celebra carne de vită învelită în aur a lui Salt Bae, deoarece prețul inițial pentru cea mai scumpă friptură „Golden Armour” este de 1.500 de dolari.
Bărbatul de 39 de ani, al cărui nume real este Nusret Gökçe, a împărtșit vestea pe Instagram, în timp ce îți făcea o poză în fața Școlii de Afaceri Harvard.
El a subtitrat clipul: „Nu am putut merge la școală, educația este foarte prețioasă, 30% reducere pentru toți studenții în restaurantul Nusr Et din Boston”.
Dar vestea nu a fost pe placul internauților care i-au amintit că doar oamenii bogați își pot permite să ia masa la restaurantul său.
O persoană a întrebat: „Totuși, aceștia sunt bani pentru tine, de ce nu plătești o bursă unor studenți?”, a intrebat cineva, în timp ce un altul i-a sugerat:„Ce zici de mese gratuite pentru studenți. Studenții nu au bani, omule.”
Un al treilea a adăugat: „Miroase mai degrabă a fidelizare a clienților în faza incipientă, decât vtreo urmă de bunăvoință”.
„Un student nu-și poate permite friptura ta, revino cu picioarele pe pământ, omule”, i-a transmis altcineva.
În 2017, Salt Bae a devenit celebru după ce a urcat pe rețelele de socializare un videoclip cu el condimentând o bucată de carne, clipul dervenind în scurt timp viral în mediul online.
În anii următori, a deschis un număr impresionant de restaurante, 22, în SUA, Marea Britanie, Grecia și Dubai.
Ca să nu mai vorbim că a reușit, de asemenea, să adune o avere impresioanantă de peste 40 de milioane de lire sterline.
În plus, vedete celebre precum David Beckham, Jason Statham și Naomi Campbell au luat parte la petrecerile organizate de acesta.
Meniul de la Nusr-Et’s cuprinde, de asemenea, salate de 30 de lire sterline și aperitive de 70 de lire , dar majoritatea oamenilor sunt tentați de preparatele sale exclusiviste din carne, mai ales.
Astfel, potrivit Daily Star, prețul unei fripturi este între 80 și 950 de lire sterline, dacă vrei aceasta să fie învelită în aur.
Cel mai scump articol din meniu este friptura „wagyu tomahawk acoperită cu aur de 24 de karate”.